Recenze: Hard West 2

Hard West 2_

Divoký západ je ve hrách prezentován různě. Jen málo titulů ale tuhle tématiku uchopuje tak, jako právě tahovka Hard West 2. Pracuje totiž s tématikou nadpřirozena, se kterým se setkáváte už od úplného začátku. V čele skupiny desperátů se rozhodnete vyloupit vlak. Vzhledem k sestavě gangu to vypadá na lehkou prácičku. Brzy však zjistíte, že v konečné stanici téhle mašinky rozhodně nechcete. Celé akce končí partičkou karet. Ta se úplně nevyvede, protože ďábla jednoduše obelstít nejde a tak namísto získání super vlaku končíte ve sněhu. Vaše duše je pryč a vy chcete jen jedno. Získat jí zpět…

RECENZI SI MŮŽETE PUSTIT NÍŽE VE VIDEU!

Startujete uprostřed ničeho. V nesmlouvavém světě, kde se moc přátelských tváří nenachází. Spíš naopak. Ne každá situace však musí automaticky skočit bojem. Jakožto správné RPG vám i tohle nepřestává do cesty stavět různá rozhodnutí. Těmi tvoříte jak průběh příběhu, tak i podobu družiny, jejíž loajalitu si je nutné nejprve získat. Nikdo přeci nechce mít za zády pistolníka, na kterého se nedá spolehnout. Společníků je navíc relativně hodně a každý do akce jde s jedinečnými schopnostmi. Vývoj dobře známý z jiných her tu ovšem nenajdete. Namísto něj je tu prvek karet. Ty získáváte během hraní a následně je máte možnost kombinovat, čímž nejenže navyšujete statistiky hrdinů, ale také správnou kombinací otevíráte jejich skrytý potenciál.

Řešením různých problém tu strávíte hodně času. Ještě více ho však budete muset investovat do soubojů. Ty jsou jedním ze základních prvků místní hratelnosti. Zprvu neuvidíte velkou odlišnost od konkurence. Tedy až do prvního zabití. Když se totiž hrdinům podaří nepřítele popravit, automaticky se jim obnoví akční body a oni mohou pokračovat v krasojízdě. Zastavit je může pouze neúspěšný pokus o popravu. Ten sebou však přináší výhody v podobě regenerace štěstí. To vám pomáhá zvládnout doslova nereálné zásahy postavené na odrazech kulek od kovových materiálů. Jestli je na této hře něco vážně super, tak jsou to právě bitvy!

Hard West 2 podle nás patří mezi výrazná tahová RPG, která dokáží strhnout bizarním příběhem, pestrou škálou náročných rozhodnutí definujících směr vyprávění a především propracovaným tahovým soubojovým systémem stojícím na schopnostech jednotlivých postav společně se zpracováním map. Pokud jde o nedostatky, tak hlavním nešvarem téhle westernovky je technická nedotaženost, kdy se nepřátelé či hrdinové občas chovají divně nebo se zasekávají, což není úplně ideální. Když ale přehlédnete mouchy bzučící okolo všech těch zdechlin, dostanete za odměnu titul, který byste rozhodně neměli minout!

Podobné příspěvky